Fördelar

 

1. Vårt ovanligt breda sortiment:
 • Vi saluför konstverk som tidsmässigt tämligen jämnt täcker de senaste hundra åren. Ännu äldre objekt förekommer, men enbart sporadiskt.
 • Vi säljer konstverk i praktiskt taget alla traditionella tekniker: grafik i hög- , djup- och plantryck; handteckningar i blyerts, kol och tusch; målningar i akvarell, gouache, tempera, akryl och olja samt skulpturer. Foto förekommer, dock ytterst sällan.
 • Det finns en naturlig tyngdpunkt på svensk konst, men utländska konstnärer - såväl europeiska som utomeuropeiska utgör en icke oväsentlig del i sortimentet.
2. Vår sakkunskap och erfarenhet:
 • Vi har funnits i mer än 30 år och under hela den tiden har vi enbart sysslat med att köpa och sälja konst. Eftersom Du som kund alltid möter en av oss två i affären, garanterar detta att Du får ett sakkunnigt bemötande.
3. Vettiga priser:
 • Genom vår långa erfarenhet och profunda kunskapsnivå har vi förmågan att optimera relationen mellan pris och kvalitet. Att detta inte bara är tomt skryt framgår av vår s.k. uppbytesgaranti (se punkt 6).
4. Öppet köp:
 • Självklart tillämpar vi öppet köp; inte enbart på kundens begäran utan oftast på vår inrådan. Är man frestad men inte säker skall man i lugn och ro kunna pröva själv därhemma om varan håller vad den lovar. Öppet köp är i regel begränsat till tio dagar och måste avtalas.
5. Bytesrätt:
 • Alla konstverk som köps som present hos oss kan fritt bytas till annat till fulla inköpsvärdet. Och inte behöver man ha bråttom, men längre än ett halvt år ska det inte ta.
6. Uppbytesgaranti:
 • Om man har köpt ett konstverk hos oss och av någon anledning någon gång senare inte längre vill ha det så får man fulla inköpsvärdet tillbaka under förutsättning att man köper varor hos oss som kostar hälften mer. Ett exempel: Man har köpt en tavla för 1000:- och man tycker inte om den längre men är frestad av en annan tavla hos oss som kostar 1500:- Då lägger man 500:- och den första tavlan på disken och får den nya. Givetvis gäller detta ej verk som vi har sålt för annans räkning.
  Detta är vårt sätt att visa att våra priser inte är fria fantasier utan just vettiga priser
  (jmf punkt 3).
www.konstilund.nu Uppdaterad:2014-03-02